|
Energibalans - Din egen kostcoach
Efter en lyckad fisketur så kom jag att tänka på en fiskmiddag som jag sent ska glömma.
För några år sedan så hade vi besök av några vänner från Blekinge (de som tog hand om oss på vår motorcykelsemester). Jag och Börje hade varit ute och fiskat tidigare på dagen och fångat flera fina aborrar som vi bestämde oss att bjuda på. Vi tycker att det är en delikatess att tillaga dem i foliepaket med salt, dill och smör. Sen lägger man paketet på grillen eller stoppar i ugnen och äter med potatis och någon fräsch sås eller helt enkelt på en tunnbrödsmacka.
Efter maten så utbrast frun förvånat att - Ja men det här var ju riktigt gott. Sen berättade hon att där de kom ifrån var aborre en skräpfisk som man inte äter utan slänger bort. OOPS! Här hade vi fint främmande och bjöd på sopor. Snacka om att göra bort sig.
Nåja, som tur var så skrattade vi bara åt alltihop och de fick ju en ny matupplevelse och en historia att berätta därhemma.
|
|
|
|
|